Naturalna pielęgnacja – warto ją wybrać
Naturalna pielęgnacja ma coraz większą liczbę zwolenników. Nie ma w tym nic dziwnego, bowiem to właśnie natura jest dla człowieka najlepsza. Składniki pochodzenia naturalnego doskonale pielęgnują. Można użyć ich do pielęgnacji ciała oraz włosów. Dzięki regularnym zabiegom skóra będzie jędrna, elastyczna, zdrowa i pełna blasku. Włosy zaś będą mocne, nie będą nadmiernie wypadać. Jest taki sposób, dzięki któremu za pomocą jednego kosmetyku, można pielęgnować ciało, włosy a także zadbać o zdrowie. Woda królowej Węgier to kosmetyk naturalny, który ma bardzo szerokie zastosowanie. Do jej wykonania potrzeba jedynie kilku składników, a odżywcza moc zaskakuje pozytywnie wiele osób. Chcesz wiedzieć więcej? Czytaj dalej.
Właściwości wody królowej Węgier
Larendogra, to inna nazwa wody królowej Węgier. Niewątpliwe warto stosować ją regularnie, codziennie, aby zauważyć pozytywne efekty naturalnej pielęgnacji. Woda ta:
- tonizuje,
- nawilża i ujędrnia,
- zwęża pory,
- działa antyseptycznie,
- usprawnia układ sercowo naczyniowy,
- ma korzystny wpływ na układ krążenia,
- pomaga w skutecznym leczeniu zatok,
- pomaga w zwalczaniu chorób układu oddechowego,
- działa przeciwbólowo,
- działa przeciwobrzękowo,
- ma działanie antyseptyczne,
- pomaga w koncentracji, wspomaga pamięć,
- można ją wykorzystać w walce ze zmęczeniem oraz apatią.
Jak widać, larendogra ma wiele właściwości, które warto wykorzystać. Należy pamiętać o tym, iż jedynie regularne stosowanie tego naturalnego kosmetyku, przyniesie najlepsze efekty. Wodę można stosować każdego dnia. Już po kilku tygodniach regularnego stosowania, zauważysz spektakularne efekty.
Do przygotowania wody nie potrzeba dużej ilości składników. Przygotuj melisę, rumianek, rozmaryn, skórkę cytryny, szałwię, nagietek oraz kilka liści żywokostu. Ilości składników zależą od tego, ile wody chcesz uzyskać. Składniki należy wymieszać i pozostawić w słoiku. Mieszanka powinna zostać zamknięta przez około trzy tygodnie. Po tym czasie możesz korzystać z cudownych właściwości opisywanej wody